START DAGEN MED POSITIV ENERGI

17.06.2020

Hvordan begynner dagen din? Spretter du ut av sengen og er i supert humør? Synes du det alltid er et slit å stå opp om morgenen? Eller kanskje du våkner like stresset som du var i går? 

Måten du starter dagen din på kan påvirke hvordan du opplever resten av dagen. Står du opp stresset eller med lite energi er det stor sannsynlighet for at den energien styrer deg resten av dagen. 

Det trenger ikke være sånn! Ta grep NÅ, ikke utsett til i morgen det du allerede kan gjøre i dag!


Det er mye du kan gjøre for å få mer energi og starte dagen på en bedre måte: sove mer og bedre, spise sunt, trene ... men her får du 3 enkle tips som både retter fokuset på positivitet, senker stress og bidrar til å gi deg energi for dagen - og det tar ikke mer enn  10 minutter hver morgen:

1/ start dagen med takknemlighet: bruk noen minutter hver morgen på å nevne 3 ting du er takknemlig for, og si det høyt inni deg, med et smil rundt munnen. Vær ærlig og snakk fra hjertet. Det kan være helt enkle ting som «jeg er takknemlig for at jeg har en så fin familie». Når du fokuserer på takknemlighet, legger du bort alle tanker om frykt eller stress. Det er en fin måte å starte dagen på, og gir deg mye positivitet. Takknemlige mennesker er ofte gladere og friskere mennesker.

2/ visualiser målet ditt: tenk på et mål som gjør deg glad - det kan være et mål for dagen eller lenger ut i tid. Det må være noe som du virkelig ser frem til, som vekker positive følelser i deg og gir deg energi. Lag en liten film av deg selv i målet og visualiser i hodet ditt. Se med egne øyner, vær oppmerksom på alt som skjer rundt deg. Hva ser du? Hva hører du? Kjenn på den gode følelsen inni deg. Lag et Freeze-bilde av den beste delen av filmen. Dette er bildet du skal få frem i hodet ditt hver morgen til du har nådd målet ditt. 

3/ sett deg et inspirerende mål for dagen: hva så du rundt deg i filmen din når du er i mål? Hva er det første du kan gjøre for å komme dit? Tenk på noe du kan gjøre allerede i dag. Det kan være en bitte liten ting, bare finn en ting. Det vil gi deg fokus og mening for dagen, og øker energien din da du har noe å se frem til!

Takknemlighet gir deg ro i kropp og sinn, visualisering gir deg positive følelser, og aktiv handling gir deg energi og motivasjon.

Nå er du klar for å starte en ny fantastisk dag!