HVA BETYR DET Å VÆRE "ET BEDRE JEG"?

18.09.2020

I stedet for å prøve å være så perfekt i alt du gjør hver dag kan du spørre deg selv hva det betyr for deg å være Et Bedre Jeg. Da er det lettere å vite hva du kan gjøre for å komme dit og ha et mer meningsfylt liv. Prøv!

Å være BEDRE betyr ikke å komme seg nærmere perfeksjon. For hva er perfeksjon? Og hvem er det som egentlig vil være perfekt? Hvem vil være sammen med noen som er perfekt?

Nei - Et Bedre Jeg er et steg nærmere den du ønsker å være. Ikke den andre ønsker at du skal være, men den DU vil være. Så hvem er det?

1- Finn ut hvor du vil starte

Finn ut områder i livet ditt hvor du ønsker å bli en bedre versjon av deg selv. Det kan for eksempel være å bli en bedre mor. 

2- Finn ut hva det betyr for deg

I stedet for å streve med å gjøre ALT så himla perfekt hele tiden, noe vi alle gjør altfor ofte, kan du stille deg selv følgende spørsmål «Hvilken mor ønsker jeg å være?» eller «hva ønsker jeg at mine barn skal si om meg når de blir store?». Det er her de viktigste verdiene dine kommer frem.

Det kan for eksempel være at du ønsker at barna sier om deg at «mamma gir meg utrolig mye kjærlighet, hun forstår meg og jeg kan snakke med henne når jeg trenger hjelp. Hun støtter meg og lærer meg å være trygg med meg selv.»

3- Finn ut av hvordan du konkret kan bli en bedre versjon av deg selv

Neste steg er å spørre deg selv: «Hvordan gjør jeg det helt konkret?». Det kan for eksempel være:

  • Gi mye kjærlighet = si oftere «jeg er glad i deg» men også vise det hver dag gjennom konkrete handlinger, være kosete. Ha litt alenetid sammen en gang i uken for eksempel.
  • Forstå = være til stede og tilgjengelig når han (barnet) trenger å snakke, eller når du ser at han ikke har det bra. Spørre, lytte, ikke gi råd, men still spørsmål som kan hjelpe han til å finne sin egen løsning på situasjonen.
  • Støttende = akseptere at han har gjort et valg og ikke alltid prøv å fortelle han hva han burde gjøre. Aksepter og eventuelt varsle om mulige konsekvenser, og la barnet utforske selv (så lenge situasjonen ikke er farlig selvfølgelig).
  • Gi trygghet = vise han hver dag at han er helt perfekt som han er, at du ikke kunne ønske at han var en annen.

4- Kjenn etter hvor godt det føles å være Et bedre Jeg 

Se for deg hvordan det er å være der, gjøre alle disse handlingene som gjør at du blir en bedre versjon av deg selv, at du tilfredsstiller dine viktigste verdier, og kjenn hvor godt det føles. Lag et visuelt bilde i hodet ditt når følelsen er sterkest ... øv deg på å hente frem bildet, og kjenne på følelsen den gir deg. Hent tilbake bildet hver gang du blir sint på barna eller når du er sliten fordi alt er bare kaos hjemme. Det vil hjelpe deg å finne ro og relativisere utfordringen. For da vil du huske de aller viktigste tingene i livet ditt, de som gir deg mening. Alt annet er ikke så viktig.

Gjør denne øvelsen, den hjelper deg å huske alt det du verdsetter i det å være mor eller far for eksempel. Noen ganger er det greit å gi opp den ene kampen og minne seg selv på det som virkelig betyr noe.

Øvelsen kan gjøres i alle andre områder i livet ditt:

Hva betyr det for meg å være en bedre leder på jobben?

Hva betyr det for meg å være en bedre kjæreste?

Hva betyr det for meg å være et bedre menneske?

...

Jobb med ditt bedre jeg - og ha et bedre liv i dag!